3 Haziran 2009 Çarşamba

Minik fare kükredi

ne yazık ki fareden korkan bir kedimiz yok. ben anlamadım bir de, kediyi fareyi yemesi için besliyorsun, sonra o kediyi kovacak mısın? şahsen ben fare yemiş bir kedi beslemek istemem evde. bunca yıllık hayatımda öyle şapur şapur fare yiyen kedi de görmedim. kuş yiyorlar ama, fare görmedim. ha tek lokmalıktır diyosun, valla ben bilmem. kedi fare hadisesi hakikaten bir oyundan ibarettir. beslenme zinciriyle alakası yok. kaçan kovalanır. kedi de kaçıyor bazen. bu böyle gidiyor. eğlenceli yani. hayat felsefesi.

balkonda gezen fare, balkon kapısının camına burnunu dayadı, kayda değer bir şey var mı deyü, beni görmedi heralde, yani göz göze gelemedik. üzüldüm o an. içimden niagara şelalesi döküldü, sahra çölüne. sonra pinpiri pinpiri yürüdü gitti. boyu kadar kuyruğundan tutmak vardı puştu. çizgi filmlerde ne güzel yapıyorlar.

siplıntır usta'nın da ninja kaplumbağalarda yüz milyon fareyle gezen bir düşmanları vardı. enteresan yani, sen o kadar farelerin gururu olarak ortama girmişsin, fareye söz geçiremiyosun. gerçek hayatta da var bu, bir yerin en büyük lideri olarak çıkıyosun, bir süre sonra kimse seni siklemiyor. hain ilan ediliyor, misyoner deniyor, ajan deniyor bilmem ne. çok uzattım ya, şu zehiri dökeyim ben balkona. ne'me lazım.

2 yorum:

  1. baba benim bir kedim vardı ortaokulda,fare yemeyi bırak,soykırım yapardı..puşt dışarıda ,içeride ne kadar fare varsa tutar,gelir evin ortasında kütür kütür yerdi..
    bizim evde 1,5 milyon ermeni ,30 bin kürt fare katledildi..
    annem daha sonra onu 3. kattan aşağı attı,kıçındaki canların yedisi gitti ama neyse...

    YanıtlaSil
  2. şimdi burda politik bir sansür uygulaman gerekiyordu geldiği gibi yazmışsın.

    bence onlar fare değildi. size yaranmak için yapıyordu. kediler böyle şeyler yaparlar. bence kandırılmışsınız. yüksek kedi mahkemesine başvurup kanıp da verdiğiniz hakların kedi hakları nizamnamesi ve kontrol dairesinden iadesini isteyin. bu konuda gerekirse avukatlarımız size yardımcı olacaktık. bu tür kedileri yolda görürseniz 444okedi hattına ihbarda bulununuz.

    bence olay bundan ibaret abi. görmeden inanmam derler ya, o hesap bu kitap.

    YanıtlaSil